… De kracht van het nu …

 

*

 

In onze huidige samenleving verliezen we ons al snel in dagdagelijkse bezigheden. We leven vooral in ons hoofd en zijn de voeling met onszelf en onze omgeving kwijtgeraakt. Vaak blijven we maar verder doen en op onze tanden bijten om alles wat zich in ons hoofd afspeelt rond te krijgen.

 

Nochtans is en blijft onze oorsprong de natuur en zijn wij als mens nog steeds dat ‘beest’ met al haar/zijn zintuigen. In de jungle van dit moment zijn we voornamelijk in het hoofd gaan leven, waar het vaak erg hectisch en intens kan zijn. Daarom wordt de roep naar rust, vrede en harmonie bij vele mensen steeds groter. Het is de Tobaccoplant die ons hierbij kan helpen. Je kan een dans met de tobacco aangaan om ervan te leren of om even uit de intensiteit van je eigen hoofd te stappen.

 

Rapé

 

Rapé is een combinatie van gefermenteerde tabaksbladeren aangevuld met as van wortels, schors, bladeren, zaden en olien. Zo ontstaat een mengsel dat specifieke energieën bevat, naargelang de gekozen mengeling. Tobacco wordt traditioneel gebruikt om ons te aarden en te centreren, en zo ook Rapé. Rapé wordt toegediend door middel van een traditionele blaaspijp, meestal uit bamboe of uit een bot van een dier, die Kuripe of Tepi genoemd wordt. .

 

Tabakswater

 

Tabakswater is een aftreksel van tabaksbladeren. De bladeren rusten in water om de geneeskrachtige eigenschappen van de bladeren in het water te laten vervloeien. Het tabakswater wordt via de neus opgenomen en vergroot je staat van bewustzijn. Door deze verhoogde staat, worden je lichamelijke energieblokkades zichtbaar en kan je die gaan doorvoelen. Je aandacht keert eigenlijk terug naar je lichaam. Deze curandero kan dus een krachtige metgezel zijn op je pad van innerlijk werk.

 

*

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Wens je op de hoogte gehouden te worden van onze activiteiten?